Nu kan du få Solsikkesnoren i Borgerservice

Skanderborg Kommune har tilmeldt sig Solsikkeprogrammet, som sætter fokus på usynlige handicap. Medarbejdere i Borgerservice har fået målrettet undervisning, så de kan være ekstra tydelige og tålmodige, når de møder borgere med Solsikkesnoren.

Du kan få udleveret Solsikkesnoren i Informationen på Fælleden. Foto: Borgerservice

Ikke alle handicap er synlige, og derfor kan det være svært for omgivelserne at forstå dem. 

Det er Solsikkeprogrammet med til at ændre på. Formålet er at udbrede forståelsen for usynlige handicap som autisme, talehandicap osv. Med den grønne solsikkesnor viser man omgivelserne, at her er en person med et usynligt handicap. 

Fra fredag den 17. marts kan man få udleveret Solsikkesnoren i Borgerservice på Fælleden. Det er gratis og naturligvis helt uforpligtende. 

– Vi forsøger altid at møde mennesker der, hvor de er, og Solsikkesnoren kan hjælpe os til en endnu bedre forståelse for, hvorfor borgere reagerer, som de gør. Dermed kan vi give borgere med et usynligt handicap en bedre oplevelse, når de besøger os på Fælleden, siger Nancy Bank Jensen, leder af Borgerservice i Skanderborg Kommune. 

Hun forklarer, at personalet har fået målrettet undervisning om Solsikkeprogrammet via træningsvideoer og informationsmateriale. 

Opmærksom på særlige behov

Initiativet glæder formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Claus Bloch.

– Vi støtter Solsikkeprogrammet, fordi vi gerne vil være med til at skabe bedre muligheder for de 1 ud af 4 danskere, der lever med et usynligt handicap. Borgerservice favner alle mennesker, og det er godt, at personalet nu er endnu mere opmærksomme på personer med særlige behov, siger Claus Bloch, der ønsker et generelt bredere kendskab til Solsikkesnoren.

Solsikkeprogrammet og Solsikkesnoren blev skabt i 2016, da Gatwick Lufthavn i London ønskede at finde ud af, hvordan de kunne give passagerer med usynlige handicap en bedre og mere tryg rejseoplevelse. 

Solsikkesnoren blev modtaget positivt af brugerne og er siden blevet udbredt til mange andre lufthavne, forlystelsesparker, butikker, festivaler (bl.a. Smukfest) og nogle kommuner.

Fakta – Usynlige handicap

  • Hver fjerde dansker lever med et usynligt handicap. 
  • Det kan være ordblindhed, psykiske sygdomme, autisme, ADHD, demenssygdomme, hjerneskade, talehandicap, synsnedsættelse, blindhed eller hørehandicap.
  • Når du møder en person med Solsikkesnoren, så giv vedkommende tid, tilbyd hjælp og vær tålmodig.
Facebook

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *